Tips

Skinnende Rent Bad

Baderommet kan bli utsatt for mange typer skitt og smuss. Derfor er det viktig å bruke riktige redskaper og rengjøringsmidler.

Besværlig belegg
Det har lett for å danne seg flekker og belegg på badet. Dette kan vise seg som rustringer i toalettet, grønt irr på servanten eller gråhvitt belegg på gulvet. For å fjerne dem, må du bruke et rengjøringsmiddel som er surt, for eksempel en baderomsspray.

Slik gjør du:
– Spray på, og la rengjøringsmiddelet virke en stund.
– Skyll av med vann, og tørk over med en mikrofiberklut.
NB! Ikke bruk sure rengjøringsmidler på marmor. Den kan bli porøs og gå i oppløsning.
Universalspray egner seg også godt til å vaske kraner og andre blanke flater.

Badekar, dusjkabinett og fliser
Gå over dusj, badekar og baderomsfliser med Jif baderomsskrubb. Da får du bukt med problemområder som fliser, dusjhjørner og badekar, og alt skinner etterpå. Husk å fukte området og paden før du setter i gang med vaskingen, og skyll godt etterpå. La den virke i noen minutter og skyll eller tørk av med fuktig klut. Ved rengjøring av flisefuger – vask først overflaten med vann og skyll godt etter bruk. Du kan også bruke et surt vaskemiddel, for eksempel en baderomsspray. Spray direkte på skitne områder, og la virke noen minutter. Skyll av med varmt vann. Gjenta behandlingen på ekstra vanskelig flekker. Du kan også gni litt med en mikrofiberklut. Den egner seg for å fjerne fettholdig smuss, såpe- og hudrester.

Speil
Spray universalspray rett på speilet. Puss det blankt med en klut som ikke loer. Begynn nederst, og arbeid deg oppover.

Servant
Spray på litt JIF universal og bruk f.eks en tannbørste på kraner og knotter for å komme skikkelig til.

Puss over med tørkepapir eller mikrofiberklut til slutt.

Klosett, utvendig
Ha litt baderomsspray på en klut vridd opp i varmt vann, og vask over klosettet.
Det er mest hygienisk å bruke engangskluter til klosettet. Det kan ellers være lurt å ha merkede eller ulik farge på klutene, slik at man vet hvilken som skal til brukes til klosett og hvilke som skal brukes andre steder.
En WC-blokk som henges over kanten på toalettet kan lette renholdet og tilføre frisk duft.

Klosett, innvendig
Hell et rengjøringsmiddel beregnet for WC direkte i skålen og oppunder kanten på toalettet. La det virke en stund. På vanskelige flekker kan du skrubbe med toalettbørste. Skyll ned på vanlig måte.

Sluk
Det samler seg ofte rester etter hud, hår og såpe i slukene. Det er derfor viktig å rense dem jevnlig. Det finnes ulike midler spesielt beregnet for denne jobben. Følg produktanvisningen nøye.
Hvis sluket er helt tett, bør du bruke flytende avløpsåpner for å fjerne blokkeringer.

Avfallsbøtte
Bruk et basisk rengjøringsmiddel som inneholder fettoppløsende tensider, for eksempel en kjøkkenspray. Spray direkte i bøtten. Når den har fått virke litt, skyller du godt og tørker med en klut. La bøtta få lufte seg tørr før du setter i en ny pose.


Foto: Freepik

Fortsett å lese

Relaterte innlegg