Tips

Hyttevask

Også på hytta gjelder regelen om at det er enklere å holde det rent enn å gjøre rent. Med riktig utstyr blir både oppholdet og avreisedagen hyggeligere.

Kjøkken
Et godt tips er å ha noen hygieniske engangskluter liggende, slik at du kan gå over benker og andre flater etter hvert som det trengs. Blir det søl og flekker, bruker dere en fuktig mikrofiberklut, eventuelt med en sprut fra en kjøkkenspray.

Tips!
Mikrofiberkluter bør være en del av standardutrustningen på hytta. De er supre til å tørke støv med, og kan brukes fuktig til å tørke av benker og andre flater

.
Bad/toalett
Hygieniske engangskluter er også supre til å tørke vaskeservant, benker og toalettsete på badet. I tillegg trenger dere gjerne mikrofiberklut og baderomsspray.
Vinduer og speil
Til vindus- og speilflater bruker dere engangskluter spesielt beregnet for dette. Tørk til slutt over med en tørr mikrofiberklut.

Gulv
Kommer det en syltetøyflekk på gulvet, ta den med en fuktig mikrofiberklut, eventuelt med en sprut moppespray, med en gang. Da blir det også mindre arbeid når dere går over hele gulvet før hjemreisen. Den jobben går unna i en fei, forutsatt at dere har godt moppeutstyr på hytta.
Som alltid er det tørre metoder som gjelder hvis det bare er støv og rusk som skal fjernes. Sporadiske flekker av matrester eller skitt tar dere med en fuktig mikrofiberklut. Er gulvet fettete eller veldig skittent, bruker dere våtmopp.
NB! Vri moppen godt opp i varmt vann med en sprut grønnsåpe oppi. Dere kan også bruke oppvaskmiddel, det er spesielt fint hvis det er fettete på gulvet. Moppen skal bare være lett fuktig. Gå gjerne over med en tørrmopp etterpå.

Tips!
Både tørr- og våtmopping kan gjøres enda enklere med engangsmopper, og

kan være ekstra greit hvis dere har dårlig tid, eller skal ha hyttegjester.

Fjern støv
Med en god støvmopp fjerner dere lett støv fra alle tørre og harde overflater før dere forlater hytta for denne gang, som for eksempel bokhyller, tv, persienner, bilderammer, lysestaker og smålamper.
Rist løse tepper og ryer.

Tips!
Luft godt ut i alle rom mens dere rengjør, og ta dyner og pledd ut til lufting før avreise.

Tre ganger kjekt å ha
Når det gjelder vaskemidler, kommer dere langt med oppvaskmiddel, grønnsåpe og et rengjøringsmiddel med slipeeffekt.
Oppvaskmidler er som kjent fine universalmidler, og brukes fra alt til oppvask, fettfjerning og bløtlegging av mopper.
Hytta er et sted hvor vi gjerne har mye trematerialer på gulv, vegger og møbler. Grønnsåpe tar godt vare på treet, og det dufter rent og deilig etterpå. Grønnsåpe er også ypperlig til andre typer gulv, som for eksempel fliser og skifer.
Med et rengjøringsmiddel som har slipeeffekt, kan dere blanke utslagsvasken og fjerne vanskelige flekker fra ulike overflater.

Handleliste

Hygieniske engangskluter.
Engangskluter vinduer og speil.
Mikrofiberkluter.
Moppestativ.
Et par mikrofibermopper.
Eventuelt engangsvåtmopper- og tørrmopper.
Oppvaskmiddel.
Grønnsåpe.
Rengjøringsmiddel med slipeeffekt.
Ev. baderomsspray og kjøkkenspray.


Foto: Freepik

Fortsett å lese

Relaterte innlegg