Tips

Et Sunt Og Skinnende Bad

Tenk at så lite skal til for å gjøre besøket på badet mye hyggeligere! Et skittent bad er aldri en positiv opplevelse, med mindre du er en bakterie eller muggsopp … Derfor har vi samlet åtte tips som gjør det lettere å holde badet skinnende rent – hver dag.

Å følge disse vil også bidra til å holde mugg og andre ulumskheter på avstand, noe som er ekstra viktig dersom noen i familien sliter med astma.
1. Gå til anskaffelse av en liten, håndholdt støvsuger, som får fast tilholdssted på badet. Da er det ingen sak å gå over gulvet med jevne mellomrom, og fjernehår, talkumrester, pudder og annet.
2. Plasser engangskluter ved siden av vasken eller i en nær hylle, slik at det erlett for alle i familien å gå over overflater og toalettet ved behov. Husk at de skal kastes i søppelet, og ikke toalettet.
3. Ha en nal hengende i dusjen, og be alle i familien om å dra den raskt over dusjkabinettet eller veggene etter endt dusj.
4. Oppbevar rengjøringsmidlene som dere bruker på badet, nettopp her. Hvis de er lett tilgjengelige, senkes terskelen

for å sette i gang med en vaskeøkt. Har du små barn i huset, så husk å plassere rengjøringsmidlene et sted de ikke får tak i dem.
5. Bruk baderomsviften! Den bidrar til å redusere fuktighet, som kan føre til soppvekst, bakterieangrep og vond lukt. Støvsug viftene med jevne mellomrom for å fjerne støv og skitt som kan redusere viftens effektivitet.
6. Gi badekaret en ”kattevask” etter hver bruk. Da unngår du at det danner seg et tynt lag av såperester og skitt som blir mye vanskeligere å fjerne etter en stund.
7. Har du dusjforeng, så strekk det ut og dra det til siden etter bruk. Slik får det tørket skikkelig, og du unngår dannelse av muggsopp.
8. Bruk gjerne en enkel baderomsspray på dusjveggene annen hver dag. Spray på og skyll av. Slik forhindrer du at såperester og skitt setter seg fast.


Foto: Freepik

Fortsett å lese

Relaterte innlegg